Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2015 16:06 - Да поспорим на инат
Автор: illa Категория: Изкуство   
Прочетен: 931 Коментари: 0 Гласове:
0



 "На квадратен метър по трима писатели (застанали на един крак), с гръмка музика и блестящо шоу на Део - такава беше учредителната сбирка на новия столичен литературен клуб "Благодатният четвъртък" (поклон към Джон Стайнбек)."
Така започва социалножелателният репортаж на 
вестник 24 часа от събитието. 
Първо мое наблюдение - нямаше толкова писатели. Навалица - да, но състояща се от работещите в библиотеката и странно как научили зяпачи. Много при това. Няколко графомани, няколко медийни звезди. И до там. Може би пет шест пишещи хора... могат да се преброят. Стига.
Второ мое наблюдение - музиката си беше съвсем премерена като за клуб на име Алкохол. Дори на мястото на Гери бих изпяла и от по-пиперливите си тексове. Дует "Ша- Ша ми звучаха малко скромни и обрани точно тази вечер. А съвсем не са такива.
Трето мое наблюдение - Део съвсем не беше блестящ и дори малко опростачи нещата, които и без друго си бяха заложени да звучат простоватичко.
Четвърто мое наблюдение - за стайнбековият четвъртък Кръстан Дянков пише: "
Въпреки закачливите идилии, лиричните клоунади и комичните пасторали двете книги според определението на критика Малкъм Каули са „горчив сладкиш“, който със захаросаната си анекдотичност разобличава „добродетелите“ на деловите и почтените." Та закачливи идилии и лирични клоунади можеха да се наблюдават в "Алкохол", вероятността да се задълбочат и прераснат в комични пасторали може да бъде обещаваща. Който се сдобил с клубна карта - сдобил. И аз "барабар Петко с мъжете", но тъй като е символична и безименна мога да я продам на добра цена - само да има кой да иска да я купи. 
"Кметът Йорданка Фандъкова трудно си проби път в множеството."
Последно мое наблюдение - че кой я е карал. Сама е пожелала да си даде благословията на богоугодното начинание. 
А дали множеството щъкащи напред назад се задържа заради големите количества пунш предстои да разберем. В някой друг четвъртък. Когато ще има тема за размисъл и няма да щракат камерите на телевизиите.
И съвсем последно - нищо лично към автора на репортажа и вестника - има събития, които трябва да са лицеприятни, поне за тези, които не са присъствали.  



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930